У Врању одржан тренинг за унапређење безбедности новинара

Тренинг за унапређење безбедности новинара

“Систем превенције насиља и заштите новинара“ назив је пројекта у оквиру којег је данас у Врању одржан тренинг за унапређење безбедности новинара.  На скупу је било речи о разним облицима насиља и претњи, начинима превенције и заштите, као и релеватном правном  оквиру и конкретним механизмима, које угрожени новинари могу да користе у заштити своје безбедности. Тренингу су присуствовали и запослени у Радио телевизији Врање.

Тренинг за медијске раднике и раднице водио је  некадашњи директор Центра за истраживачко новинарство Србије, новинар, уредник и искусни предавач Бранко Чечен.

Након тренинга  представљен је извештај Мониторинга медијске сцене у Србији за месец јануар, након чега је уследио састанак Сталне радне групе  за безбедност новинара у Врању на којем  се разговарало о случајевима угрожавања безбедности новинара и новинарки на територији Врања, Лесковца, Бујановца, Прешева, Босилеграда, Сурдулице, Трговишта и Владичиног Хана. Циљ састанка  је директна размена искустава жртава насиља и претњи са представницима институција, са циљем унапређења комуникације, успостављања поверења, повећане осетљивости на случајеве насиља и претњи и унапређења функционисања институција.

Састанак Сталне радне групе за безбедност новинара у Врању

Поред чланова Сталне радне групе  за безбедност новинара и медијских радника, састанку су присуствовал представници Вишег и Основног јавног тужилаштва из Врања, Владичиног Хан, Лесковца , Лебана као и представници Министарства унутрашњих послова . 

Please follow and like us:
Друштво