Удружење РАБ СРБИЈА прославило петнаест година постојања

Маја Раковиц, председница РАБ Србија

Удружење радио-станица РАБ СРБИЈА великом прославом у ИН Хотелу у Београду обележило је у среду, 31. јануара свој петнаести рођендан.

То је била прилика да се окупе бројне чланице РАБ СРБИЈА – власници, водитељи и уредници са радио-станица из целе земље и заједно прославе своје успехе, али и јубилеј највећег радијског удружења.

Репрезентативно медијско удружење и саморегулаторно тело РАБ СРБИЈА данас окупља чак 169 радио-станица из наше земље, организује два пута годишње Радио-дане на којима учествују најеминентнији предавачи из земље и света, сваке године додељује награду ВРАБАЦ за најбоље радијске рекламе и џинглове, као и годишње признање “Радијски пријатељ године”. Чланови РАБ СРБИЈА учествовали су у изради медијских закона и прописа, чланови су државних радних тела. 

Председница РАБ СРБИЈА Маја Раковиц није скривала понос и срећу што се од оснивања налази на челу овог медијског удружења које, према речима самих чланица, сви доживљавају као породицу.

– То јединство, пријатељство али и посвећеност послу велики је део наше снаге и успеха. С поносом данас гледам на све успехе и победе током ових 15 година постојања. У РАБ СРБИЈА је данас чак 169 радио-станица које константно раде на квалитету својих  програма.  Ми смо једна породица и једни друге ћемо увек подржавати – изјавила је Маја Раковиц. 

Она је све подсетила на доба короне, када су радио-станице преко ноћи остале без реклама.

– Одлучили смо те 2020. године да направимо онлајн Радио-дане и то су били први у свету онлајн Радио дани који су одржани. На тим Радио-данима смо као предаваче имали стручњаке за кризни маркетинг из целог света. Научили су нас на који начин да превазиђемо кризу и већ следећег месеца смо почели да враћамо клијенте – подсетила је Маја Раковиц.

На свечаности су јуче уручене награде – “Радијски пријатељ године” др Катарини Томашевић, помоћници министра културе и информисања, као и посебне златне повеље за радио-станице и појединце који су у РАБ СРБИЈА од оснивања овог медијског удружења и које су креативношћу, посвећеношћу и трудом дале велики допринос раду РАБ  СРБИЈА и радио – индустрији.

Награде су добиле радио-станице: Накси радио из Београда, Темпо Накси радио из Зајечара, Радио Сигнал из Новог Сада, Накси радио 016 из Лесковца, Радио Стари град из Крагујевца, Накси банкер радио из Ниша, Радио Сан из Ужица, Накси Плус радио из Пирота, Радио Фрушка Гора, Радио АС ФМ из Новог Сада, ОК Накси радио из Врања, Накси Актив радио из Бечеја, Накси Планета радио из Новог Сада, Златиборски радио 106 из Косјерића, као и појединци Радојица Мали из Беле Цркве и Ивана Јордовић, координатор РАБ СРБИЈА.

На прослави рођендана РАБ СРБИЈА наступао је Табу бенд и певач Милан Бујаковић.

Извор: УНС

Please follow and like us:
Друштво