Ухапшене четири особе због сумње да су оштетили ЕПС Дистрибуцију за више од 36 милиона динара

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су четири особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву, наневши штету ЕПС Дистрибуцији у износу од око 36.855.000 динара, саопштио је МУП.

Како се наводи, ухапшени су запослени у ЕПС Дистрибуцији Београд, огранак Врање – П. Т. (1969), С. Б. (1968), А. Ц. (1982) и М. С. (1994).

Они се сумњиче да су од јула до августа 2022. године извршили контролу бројила у једном привредном друштву у Прешеву и у једној предузетничкој радњи у Бујановцу и том приликом у записнику нису констатовали бројна оштећења и недостатке попут оштећења дистрибутивне пломбе, преправке на бројилу, онеспособљеност бројила да тачно мери и региструје утрошену електричну енергију у трећој фази, оштећен државни жиг, да је потребно искључити потрошача са мреже због неовлашћене потрошње и друго.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Please follow and like us:
Хроника