Ухапшени осумњичени да су као припадници организоване криминалне групе кријумчарили 782 килограма марихуане заплењене 2020. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, након вишемесечне истраге, у сарадњи са БИА и Јавним тужилаштвом за организовани криминал, уз координацију Европола и Евроџаста, на подручју Београда, Врања, Шапца и Параћина, ухапсили су шест особа осумњичених да су као припадници организоване криминалне групе кријумчариле 782 килограма марихуане заплењене 2020. године на ГП Ватин, приликом прегледа камиона са приколицом. Том приликом је ухапшен И. Л. (1985) из Параћина.

У овој акцији ухапшени су организатор ОКГ М. М. (1988) као и припадници С. Ђ. (1987), С. Н. (1989), М. М. (1991), П. С. (1971) и З. Ј. (1972), док се још тројица осумњичених налазе у притворским јединицама на подручју Србијe и Француске.

Како се сумња,  M. M. je осмислио план да на подручју Србије формира организовану криминалну групу која ће за друге ОКГ, задужене за набавку и куповину опојне дроге ради даље продаје, неовлашћено да транспортује већу количину дроге. 

За транспорт дроге из Албаније до Србије и даље на подручју Европе, а све у циљу стицања добити за себе и остале припаднике ове ОКГ, користили су камионе са приколицом у којима су специјално израђени бункери за складиштење дроге. 

Приликом претресања станова и других просторија осумњичених, пронађена је већа количина новца, оружјe, као и више скупоцених возила. 

Због постојања основа сумње да су као организована криминална група извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, ухапшенима је одређено задржавање до 48 сати и они ће бити спроведени у надлежно тужилаштво. Кривичном пријавом су обухваћене и две особе које се налазе у притвору.

Против М. М. биће поднета кривична пријава и за недозвољену производњу држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. 

Наставља се рад на прикупљању доказа ради потврђивања оперативних података да је ова ОКГ одговорна и за још неке велике заплене марихуане и кокаина, како на подручју Србије, тако и у Европи. 

Please follow and like us:
Хроника