Унапређење сарадње са РС у областима телекомуникација и информисања

Министар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије Дејан Ристић састао са данас у Палати Србија, у оквиру Свесрпског сабора који се одржава у Београду, са министром саобраћаја и веза Републике Српске Недељком Чубриловићем и министром за просторно планирање, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојаном Випотником.

Саговорници су постигли сагласност о томе да је сарадња између министарстава добра, али и да постоји простор за њено унапређење.

Ристић, Чубриловић и Випотник договорили су се о даљим конкретним корацима у циљу унапређења сарадње у областима телекомуникација и информисања.

У оквиру Свесрпског сабора, а у организацији Министарства информисања и телекомуникација, раније данас одржано је више састанака.

Вршилац дужности генералног директора ЈП ,,Пошта Србијеˮ Зоран Анђелковић састао се са извршним директором Предузећа за поштански саобраћај Републике Српске ,,Поште Српскеˮ а.д. Миленком Вучетом, а генерални директор Телеком Србија а.д. Владимир Лучић разговарао је са генералном директорком Телекома Српске (Мтел) Јеленом Триван.

Одржан је и састанак генералног директора Радио-телевизије Србије Драгана Бујошевића, вршиоца дужности генералног директора Радио-телевизије Војводине Горана Караџића, вршиоца дужности директора Установе за новинско-издавачку делатност ,,Панорамаˮ Раде Комазец, вршиоца дужности директора ЈП ,,Емисиона техника и везеˮ Саве Савића са генералном директорком Радио-телевизије Републике Српске Дијаном Миланковић.

Током свих састанака договорена је реализација активности у циљу даљег унапређења сарадње Републике Србије и Републике Српске у области информисања, поштанског саобраћаја и телекомуникација.

Свесрпски сабор се организује за циљем интензивирања и обогаћивања сарадње на свим нивоима између Републике Србије и Републике Српске, наводи се у саопштењу Министарства информисања и телекомуникација.

Please follow and like us:
Друштво