УНС и АИА позивају на радионицу – Извештавање о особама са хендикепом

Удружење новинара Србије (УНС) и Академска инклузивна асоцијација (АИА) позивају новинарке и новинаре из Београда, Ниша и Новог Сада на радионицу о извештавању о особама са хендикепом. Радионица ће бити одржана на Златибору у периоду од 26. до 28. јануара. Рок за пријаву је 21. јануар.

Тренинг ће учесницама и учесницима приближити концепт социјалне инклузије, а предавачи ће присутним новинарима указати на то коју улогу медији могу имати у њеном развоју. Кроз коришћење примера и интеракцију, чланови Академске инклузивне асоцијације ће новинарима скренути пажњу на најчешће грешке у извештавању о особама са хендикепом.

Осим о начину на који је најбоље представити особе са хендикепом у медијима, новинарке и новинари ће имати прилике да науче како да се адекватно опходе према особама са хендикепом када разговарају са њима.

С обзиром на то да је за адекватно информисање особа са хендикепом неопходно прилагођавање медијског садржаја, предавачи ће присутне новинарке и новинаре научити како да креирају садржај који би био приступачан свима.

За све додатне информације можете се обратити Весни Вукас слањем имејла на адресу весна.вукас@аиа.орг.рс или позивом на број телефона 069 730755.

Путне трошкове и смештај покрива Академска инклузивна асоцијација. Трошкови превоза биће рефундирани након радионице.

Please follow and like us:
Друштво