Упозорења и претња казном чувају пијачни ред

Ванпијачна продаја воћа и поврћа током летње сезоне се одвија на, за то одређеним местима и наши суграђани углавном поштују ову одлуку. Припадници Комуналне милиције стално контролишу ситуацију на терену и кажу да су упозорења и претње новчаним казнама довољна да се ствар држи под контролом.

Одлуком о комуналном уређењу града дивље бувље и зелене пијаце на нашим улицама су ствар прошлости.

Продаја воћа и поврћа се одвија искључиво унутар градских пијаца и ту компромиса нема, каже за наш програм начелник Одељења Комуналне милиције, Ивица Антић.

Тиме се, уједно, чува и чистоћа јавних површина и комунални ред у граду.

Изузетак у овом периоду године је продаја лубеница и диња. Одлуком Градског већа, због већег габарита овог воћа, продаја се врши и ван пијаца, али на тачно одређеним локацијама у граду.

– То је исто предвиђено и за сезонску продају паприке и купуса за зимницу, тако је од прошле године.

Значи, одлуком градског већа, воће и поврће се продаје искључиво на пијацама, а у овим спорадичним случајевима, продаја се врши на тачно одређеним локацијама – наводи Антић.

Према његовим речима, припадници Комуналне милиције врше сталне контроле и грађани Врања у највећем броју случајева поштују ову одлуку.

Како истиче Антић, Комунална милиција је концентрисана на превентивно деловање, а у крајњем случају, за непоштовање ове одлуке се изричу новчане казне.

– Знамо да казнена политика није нимало популарна, тако да смо концентрисани на превентивно деловање.

То је на добробит свих грађана, да свима нама буде лепше и уредније у граду, да се чува ред и да се продаја врши на пијацама, а не на јавним површинама – указује начелник Комуналне милиције.

Навчана казна за неовлашћену ванпијачну продају износи 10 хиљада динара и она у великом броју случајева премашује вредност робе коју улични продавци износе на продају.

Упозорење и претња новчаном казном је у највећем броју случајева довољна да се продавац повуче у круг пијаце, закључује Ивица Антић.

Please follow and like us:
Друштво