Урбанизам: Сређују се мостови у граду

Мост у Косовској улици

У оквиру текућег одржавања на територији Града, с почетком лепшег времена сређују се и мостови на рекама. Проверава се њихова безбедност, односно метална конструкција и бетонски делови, а раде се и молерско фарбарски радови.

Не тако давно,  дошло је до саобраћајне незгоде у којој је страдала метална конструкција на мосту, код некадашњег базена “Делфин“. Он је први проверен и поправљен, а затим  и мост у Косовској улици.

-У овом случају овде су у питању молерско фарбарски радови. Овде није било проблема са металном конструкцијом. Код базена смо имали мали проблем, била је саобраћајна незгода па је ограда попустила. То је поправљено, а онда су и тамо рађени молерско фарбарски радови – каже Саша Цинцовић, самостални пројектант у Урбанизму.

За ова два моста утрошено је 150 хиљада динара, а укупно је и за остале мостове који су планирани за поправку и проверу, из градске касе опредељено пола милиона динара.

-Настављамо акцију радовима на Бујковском мосту, такође у Немањиној када се сиђе из те улице поред чесме. И још два моста код Регионалног центра за ванредне ситуације, као и код мултифункционалног терена у Војвођанској улици – додаје Цинцовић.

Осим што ће бити сређени, а не ради се само о естетском изгледу, најважнија је безбедност учесника у саобраћају. Управо зато су и боје на мостаима изражене и јасне, како би били уочљивији нарочито  током ноћи.

Please follow and like us:
Друштво