Уручене прве студентске картице

Синиша Мали и Славица Ђукић Дејановић уручују картице студентима

Mинистар финансија у тахничком мандату Синиша Мали и министарка просвете Славица Ђукић Дејановић уручили су данас прве студентске картице, које ће академцима омогућавати низ погодности.

Картице су уручене студентима у Банци Поштанска штедионица. Министар Мали је након уручивања картица рекао да се до сада пријавило око 60.000 студената а да се дневно пријављује око 3.000 нових студената

„Још једно обећање које смо дали, испунили смо. Погодности које ова картица нуди су нешто што студенти не би требало да не искористе“, рекао је он.

Подсетио је да су у среду потписана 24 уговора са 24 компаније које нуде разне бенефите и навео да Ер Србија нуди 10 одсто попуста на авио-карте, Србијавоз 20 одсто на возне карте, Путеви Србије два одсто на путарину, биоскопи Синеплекс 15 одсто на биоскопске улазнице. „Стално стижу нови захтеви студената које фирме да зовемо, па је од пре два дана највише захтева да се укључе и Скијалишта Србије и понуде попуст на ски пасове за предстојећу сезону.

Разговарао сам са директором Скијалишта Србије и рекао је да ће они дати 15 одсто попуста“, рекао је Мали. Позвао је студенте да предлажу фирме и институције чији су им попусти важни да би се преговарало са њима а компаније и предузећа да се придруже овој акцији. Министарка Славица Ђукиц Дејановић је навела да се за картице могу пријављивати не само студенти основних, него и мастер и докторских студија. Примена студентских картица почеће 1. децембра.

Please follow and like us:
Образовање