Уручени уговори будућим припадницима Војске Србије

У сали Дома Војске одржана је свечаност на којој су додељени уговори кандидатима за војностручно оспособљавање за резервне официре и добровољно служење војног рока са територије Пчињског управног округа. Присутнима се обратио начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш, потпуковник Бранислав Стојановић.

,,Желим да изразим велико задовољство што је са сваким упутним роком све већа заинтересованост младих момака, али и девојака, за добровољно служење војног рока са оружјем и војно-стручно оспособљавање за резервне официре. То потврђује број пријављених кандидата са територије Пчињског управног округа, где Центар Министарства одбране Врање, као најбољи центар Министарства одбране годинама уназад, предњачи по броју кандидата. За добровољно служење војног рока и војно-стручно оспособљавање за резервне официре у мартовском упутном року на територији надлежности Регионалног центра Министарства одбране Ниш, пријавило се 277 момака и 48 девојака. Данас упућујемо 43 кандидата који су испунили све законом прописане услове. Драги кандидати, честитам вам на храбрости и спремности да радите на себи и служите својој отаџбини. Овим гестом сте показали колико истински волите нашу Србију, а такав патриотизам заслужује поштовање“, истакао је Стојановић.

На свечаности је говорио и начелник Пчињског управног округа Срећко Пејковић, који је кандидатима пожелео пуно успеха на личном и професионалном плану. Догађају су у име градског руководства присуствовали председница Скупштине града Зорица Јовић и заменик градоначелника Милан Илић.

Please follow and like us:
Друштво