Уручени уговори кандидатима за резервне официре и добровољно служење војног рока

Кандидати за резервне официре и добровољно служење војног рока

Свечана церемонија уручења уговора кандидатима за војностручно оспособљавање за резервне официре и добровољно служење војног рока са оружјем,  са подручја Пчињског округа у мартовској партији, одржана је у сали Дома војске у Врању. 

Озбиљни, већ сада одговорни,  млади људи, који су за своју будућност изабрали  један од најважнијих, војни позив, имали су и врло јасан мотив за свој избор.

-Љубав према отаџбини. Љубав према отаџбини, ред, рад и дисциплина. Волим војску. Љубав према отаџбини, отац и деда су ми били у војсци и ја желим да кренем њиховим путем. Имам велику жељу и хоћу да пробам, а надам се и запослењу- кажу кандидати.

Уговоре им је уручио потпуковник Бранислав Стојановић, начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш и истакао да је све веће интересовање за служење војног рока међу младима.

– Пријавило се 277 момака  и 48 девојака. Данас реализујемо  уговоре за 43 кандидата, који су испунили све законом прописане услове. Драги кандидати, честитам вам на храбрости и спремности да радите на себи, служите својој отаџбини. Показали сте колико волите нашу Србију- рекао је потпуковник Стојановић.

Честитке кандидатима упутио је и начелник Пчињског управног округа Срећко Пејковић истичући, притом, колико држава улаже у опремање Војске Србије.

-Руководство државе последњих година модернизује технику, а она не може без људи. Због тога смо поносни на вас, што ћете добровољно да служите војни рок. Доказ за то је и колики је број пријављених, јер вас и напори државе, која ради на побољшању материјалног статуса, припаднике војске мотивише- рекао је Пејковић.

Уследило је уручивање уговора кандидатима уз честитања и заједничко фотографисање. 

Please follow and like us:
Друштво