Уручени уговори за уградњу соларних панела на породичним кућама

На основу Јавног позива за суфинансирање уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе на породичним кућама на територији град Врања за 2023. годину, градоначелник Врања др Слободан Миленковић уручио је данас 12 уговора грађанима Врања.

-Драго ми је да су грађани препознали предности уградње соларних панела за производњу електричне енергије, након почетних сумњи пре две године када смо објавили први позив за субвенције у домену енергетске ефикасности. Град Врање заједно са Министарством рударства и енергетике – Управом за финансирање и подстицање енергетске ефикасности, другу годину за редом, суфинансира до 50% од вредности укупне инвестиције на уградњи соларних електрана са пратећом опремом на породичним кућама будућих произвођача – купаца електричне енергије. За ове немене Град Врање и ресорно министарство издвојили су укупно 4.436.328,00 динара – истакао је градоначелник Миленковић.

Он је изразио наду да ће потписници уговора поделити своја искуства и са осталим грађанима, што је јако важно, како би се на следеће јавне позиве јавио што већи број корисника. Тим пре јер је и држави и локалној самоуправи веома важно да што више енергије добија из обновљивих извора. Потписивању и уручивању уговора присуствовао је и градски већник Миодраг Протић.

Please follow and like us:
Друштво