Утисци осмака после пробног завршног испита

Фото: РТВ Врање

Мали матуранти су током протеклог викенда полагали пробни завршни испит из српског језика, математике и још једног предмета који су одабрали по жељи. Свака од школа ће одрадити анализу резултата, на основу које ће наставници више радити области које су ученици слабије урадили.

Према речима професорке Домнике Трајковић, наставници ће се на припремној настави фокусирати на задатке и области које су ученици одрадили слабије на пробном завршном испиту.

– Пробни тест је значајан и за наставнике који предају али и за ученике. Тестови се прегледавају у школи и сваки наставник врши анализу онога што су ученици постигли. Затим се ствара комплетна слика и тамо где је било највише потешкоћа на тесту, вежбаће се да се савладају ти проблеми– каже наставница математике Домника Трајковић.

Своје утиске са пробног завршног испита, пренели су нам осмаци из основне школе „Светозар Марковић“.

– Сада знам како ће да изгледа завршни испит. Из изборног предмета сам одабрала биологију. Задаци нису били тешки, из математике је требало да се мало укључи логика. Из српског је било задатака који су захтевнији, а биологија је мени била лака – каже Меланија Ђорић, ученица осмог разреда.

– Завршни испит је добар начин да оценимо наше знање, да ли треба да се потрудимо више око нечега. Српски ме је највише намучио, али све се то може исправити, јер имамо довољно времена. Ја сам изабрао хемију, јер сам ишао и на такмичење и волим тај предмет – каже Илија Костић, ученик осмог разреда.

Решења ће бити објављена 29. марта у подне на сајту Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.

Please follow and like us:
Образовање