Вечерас премијера представе “Судије“ драмске секције Гимназије

Представа “Судије“

У петак у 20 сати у позоришту “Бора Станковић“ биће премијерно изведена представа “Судије“ драмске секције Гимназије “Бора Станковић“. Представа ће имати хуманитарни карактер.

Ученици драмске секције Гимназије самостално су написали, режирали, и глуме у представи “Судије.“ Они су објединили две приповетке Радоја Домановића и уз библијске мотиве направили драмски текст чијим ће се постављањем на сцену представити врањској публици.

-Ово је први пут да сам се опробала као редитељ и писац. Сваке године на почетку окупљамо нове чланове драмске секције, вршимо аудицију пријема нових чланова. Након тога у договору са професорком и осталима из екипе бирамо дело које ћемо радити, тако да смо одлучили да то ове године буду две приповетке Радоја Домановића, “Данга“ и “Вођа“ које смо спојили у једно дело, објединили и додали неке мотиве из библије, каже Емилија Арсић, ученица четврте године и једна од ауторки текста.

-Пошто смо последње две године радили комедију и оно што последње две године драмска секција ради је комедија, тако да смо гледали да одемо мало у сатиру и конкретно смо хтели да се мало другачије забавимо, додаје Милица Данев, ученица четврте године Гимназије и ауторка текста.

У представи учествује осамнаесторо ученика свих разреда Гимназије.

-Ово није моје прво играње у драмској секцији, играо сам четири или пет представа, ми смо уиграни. Овај текст је дошао као неко освежење и сви смо узбуђени. Представа је и овог пута, као и увек, хуманитарна’, и сав новац који је прикупљен иде за лечење једног болесног дечака, каже Лука Стајић, ученик треће године Гимназије и глумац у представи.

Аутор сценографије је професор ликовне културе Александар Ђорђевић. Представа се игра са почетком у 20 сати у позоришту“ Бора Станковић.“

Please follow and like us:
Култура Образовање