Вечерас проглашење најбољих у врањском спорту

Проглашење најуспешнијих у врањском спорту за 2023. годину биће традиционално организовано вече уочи Дана ослобођења Врања од Турака. Вечерас у 20 сати у Позоришту’’ Бора Станковић’’ можете пратити уручење награда најуспешнијима, као и у директном преносу на каналу РТВ Врање.

Спортисти, спортски радници, рекреативци, спортски колективи, спортски стручњаци, најуспешнији у школском спорту биће традиционално награђени у склопу обележавања Дана града. Ове године, с обзиром на велики јубилеј награђивања најбољих спортиста, свечаност проглашења биће уприличена у мало другачијем амбијенту у односу на претходне године.

-Традиционално, 60. пут по реду бирамо најбоље у врањском спорту. Ове године је мало другачији амбијент, до сада је то било у ресторану, а с обзиром да сада обележавамо значајан јубилеј, првих шест деценија, одлучили смо да ову свечаност обележимо у Позоришту’’Бора Станковић’’, каже Марко Ристић, председник Савеза за школски спорт.

Град Врање годинама ради на афирмацији спорта, свих његових бенефита, развоју такмичарског, школског и рекреативног спорта и стварању услова за постизање што бољих резултата. И ове године биће награђени најбољи појединци и установе у десет категорија.

-Као и претходних година све су категорије исте, конкурс је био расписан до 15. јануара, након тога је Комисија приступила прегледу пристиглих предлога, тако да бирамо најбоље појединце и колективе у рекреативном спорту, најбоље у професионалном спорту, спортски колектив, спортиста и спортисткиња града Врања, такође оно што је можда најзанимљивије деци јесте тај школски спорт, тако да ће бити награђени и најбољи појединци у мушкој и женској конкуренцији, али и колективи. Имамо и награде за спортског стручњака и стручњака у области спорта, додаје Ристић.

Биће уручене и две постхумне награде, као и награде за спортско изненађење и животно дело. Свечаност ће бити одржана са почетком у 20 сати у великој сали Позоришта’’Бора Станковић’’, а улаз за све који желе да присуствују овом догађају је слободан.

Please follow and like us:
Спорт