Већници о соларним електранама, енергетској ефикасности и паркирању

Већници Града Врања састали су се 141. пут, а председавао је председник већа градоначелник Слободан Миленковић. Планови детаљне регулације за изградњу соларних електрана, енергетска санација породичних кућа и паркирање биле су само неке од тема, које су већници разматрали.
Приликом разматрања Нацрта одлука о изради Планова детаљне регулације соларних електрана ,,Горње ливаде“ и ,,MINECO 1“, закључили су да је неопходна и израда Стратегије утицаја на животну средину.

Разматрани су и финансијски извештаји предузећа у ликвидацији Дирекције и Бесне Кобиле за прошлу годину. Истакнуто је да су остали нерешени још неки радни спорови. О мрежи јавних предшколских установа на територији града Врања, констатована је промена назива улица,  а обухваћен је и вртић у насељу Рашка, који ће се на предлог деце звати ‘’Бајка’’. Разматран је и завршни извештај о енергетској санацији породичних кућа, где је Град издвојио 10 милиона динара.

– Укупно су 92 домаћинства обухваћена првом мером и одзив је био добар. Већ имамо интересовања и за наредну годину када крене јавни позив. Што се тиче соларних панела из министарства је издвојено 2, 4 милиона, Град је издвојио 2,5, што је укупно са издвајањима грађана било скоро 7 милиона динара. И за ову меру влада интересовање грађана – рекла је Данијела Милосављевић, пи ар Градског већа.

Већници су донели и одлуку да се убудуће свака казна за паркирање смањи за 50 посто, уколико се плати у року од 8 дана, а не само једна у години, како је било до сада.

Please follow and like us:
Друштво