Велика обнова електро-енергетске мреже на југу Србије

Огранак „Електродистрибуције“ Врање последњих недеља вредно ради на реконструкцији електроенергетске мреже. Обнову система на југу Србије омогућила је велика инвестиција Републике Србије, рекао је за наш програм директор Огранка „Електродистрибуције“ Врање, Горан Николић.

Честа искључења струје у већем броју насеља на југу Србије последица су реконструкције нисконапонске мреже на којем раде запослени у Oгранку „Електродистрибуције“ Врање, рекао је гостујући у новогодишњем јутарњем програму ТВ Врање директор овог јавног предузећа, Горан Николић.

Овај обим реконструкције мреже је највећи у последњих педесетак година, истакао је Николић, прецизирајући да се ради на замени више од 3 хиљаде дрвених стубова бетонским, као и замени око 120 километара ужета СКС каблом и замени 800 мерних група.

Ове активности ће за Електропривреду Србије значити мање губитке, а за грађане повећање поузданости у напајању електричном енергијом, казао је Николић.

Како се ради о високоризичним радовима, најбитнија је безбедност запослених у ЕПС-у, указује Николић.

– Нисмо имали озбиљнијих проблема у том смислу и повреда на раду, тако да је најбитније да сачувамо људске животе, јер је то ризичан посао, а с друге стране, у обавези смо да све те пројекте које смо зацртали – реализујемо – истиче директор.

Николић је на недавно одржаним парламентарним изборима, као кандидат на листи „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, изборио место народног посланика у Народној Скупштини Републике Србије, што ће за њега, како каже, бити додатни изазов.

Иако ће на овој позицији представљати све грађане Републике Србије, његово деловање ће, додаје, бити усмерено на подручје и грађане који су му својим гласовима дали поверење.

– Нормално је да фокус мог деловања буде усмерен на југ Србије и Пчињски округ.

Оно што је по мени најбитније је да присуство државе Србије, које је тренутно никад веће  у Врању и на југу Србије, буде још више и да се, по могућству  , институције, поједина ресорна министарства и канцеларије што више приближе грађанима југа Србије – наводи Николић.

Позиција народног посланика је велика одговорност, а најважније је, додао је он, да се ради на довођењу инвеститора и обезбеђивању услова за останак и пристојан живот младих на југу Србије.

Please follow and like us:
Друштво