Велика улагања у спортску инфраструктуру

Константно се ради на побољшању спортске инфраструктуре, ради се оградни зид на Градском стадиону, у току је и замена паркета у Спортској хали, а трећа ствар која је непосредно завршена је осветљење на игралишту код Гимназије, рекао је градски већник за спорт и омладину Ненад Ђорђевић, гостујући на нашој телевизији.

Захваљујући константном улагању у спорт и спортске објекте, овог лета Врањанци су могли да уживају у бројним спортским активностима.

Вечерас се завршава турнир у малом фудбалу а већ наредне недеље у плану је и одржавање Сајма спорта, чиме ће се манифестација „Врањско спортско лето“ и завршити.

– Завршићемо „Врањско спортско лето“ тиме што ћемо деци предшколског и млађег школског узраста презентовати све оно што има Град. И у зависности од временских услова, видећемо да ли ће бити одржано у Спортској хали или на Градском стадиону. Циљ је да наша деца и будући спортисти дођу и упознају се са свим спортовима и нашим клубовима из града – каже већник Ђорђевић.

Од 19 сати малишани из школице спорта ће демонстрирати оно што су научили и имати увод у финале турнира у малом фудбалу.

Већник каже да ће улагања у спортску инфраструктуру омогућити и да се у нашем граду играју и утакмице на вишем нивоу.

– Град и Министарство омладине и спорта финансирају по 50% реконструкцију оградног зида на Градском стадиону. С обзиром да смо добили и суперлигаше у рукомету, мења се и паркет у Спортској хали. Након пет деценија ту ће бити направљен нови паркет, јер су то и услови када се игра суперлига и када је у питању рукомет. Осветљење је направљено и на стадиону код Гимназије, где се и одиграва турнир. Након 20 година враћамо оно што је било квалитетно у нашем граду – каже наш саговорник.

Богат спортски програм наставља се и током јесени, у најави је и организација маратона, а креће и сезона такмичења школских спотрова.

Please follow and like us:
Спорт