Велики избор воћа и поврћа на градској пијаци

Градска пијаца код Бујковског моста

Лепо време измамило је грађане напоље који куповину свежег воћа и поврћа могу да обаве и на градској пијаци код Бујковског моста. Наша екипа посетила је пијацу да се увери како се крећу цене, али и да ли има гужви. 

Продавци истичу да су цене у складу са периодом године. Парадајз је око 180 динара, слатка паприка 280 динара, док је за љуту паприку неопхоно издвојити 300 динара по килограму. Килограм краставца је 100 динара, док је цена за килограм купуса 60 динара.

– Ми смо задовољни јер је ово мали град па је самим тим и скроман. Има пуно маркета, али свеже је увек било на пијаци, каже један од продаваца на пијаци Слободан Маринковић.

Домаће воће украшава тезге, а тренутно су актуелне брескве, нектарине, кајсије и крушке. Цена брескви је 220 динара, за килограм кајсија је неопходно издвојити 300 динара, док је цена трешњи 250 динара.

– Млађи се више везују за маркете, али када се тамо опеку јер нема свеже робе, они дођу на пијацу. Једини проблем је што се овде не може платити картицом. Овде има и млађих и старијих људи, ко једном купи лепу робу, он дође опет да купи, поручује Маринковић.

Сезона јагода је при крају па их нема у великим количинама на пијаци, док се у наредном периоду очекују лубенице и диње које су многима омиљене у овим летњим данима.

Please follow and like us:
Друштво