Велина Стаменковић лауреат Фестивала „Миња Субота“

Фото: Велина Стаменковић
Фото: Велина Стаменковић

Велина Стаменковић ученица 6. разреда Музичке школе „Стеван Мокрањац“ и 8. разреда ОШ’’Вук Караџић’’ у Врању лауреат је  Фестивала „Миња Субота“ са освојених 100 поена. Она је присуствовала свечаном уручењу диплома у Дечјем културном центру у Београду.Угостили смо талентовану Велину, која нам је пренела утиске са доделе награда.

На свечаности уручења диплома у Дечјем културном центру били су присутни учесници из 25 региона са територије Републике Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине. На додели награда била су 32 детета. Жири фестивала који је оцењивао учеснике чинили су еминентни уметници, музички педагози, композитори и диригенти, а то су уредница фестивала Леонтина Вукомановић, Снежана Деспотовић и Мирјана Миличић Прокић.

-Утисак је прелеп, осећај је предиван јер сам представљала велики регион. Имам велику одговорност самим изласком на бину, где су наступала сва деца која су победила у својим регионима, иако знам да сам најбоља међу најбољима, једноставно осећај је прелеп. Ова награда ми пуно значи јер се први пут такмичим као солиста, а до сада сам се углавном такмичила са хором Музичке школе „Стеван Мокрањац“, истакла је Велина.

Гости програма Радио телевизије Врање била су они који раде и образују Велину, али и многу децу. Директорка ОШ „Вук Караџић“ Марина Стојановић и професор музичког васпитања Горан Чворовић.

-Успех сваког ученика је велика радост за директора школе, истовремено и подстицај свим ученицима за даљи рад, а Велина Стаменковић је управо свима нама даровала најлепши поклон за Дан школе, за Дан просветних радника и за крсну славу. Био је то сјајан осећај, велика сала Дечјег културног центра, Велина која је имала свој специфичан и упечатљив наступ и наша подршка, људи из Врања, студенти из Врања, али и сви из публике, без обзира из ког региона долазили , певали су са њом и аплаудирали јој, објашњава Стојановићева.

-Највеће заслуге припадају њој као једном талентованом детету, као једном вредном детету. Она је дете које има извесну километражу по питању тих наступа и ово на неки начин постаје рутина, када је реч о освајању награда. Наравно да ту има и мало мог удела, али радимо вредно, предано, освајамо награде и надам се да је ово тек почетак, ако и да ће их бити још доста, речи су Чворовића.

Да подсетимо, Фестивал „Миња Субота“ намењен је деци вокалним солистима из Србије и дијаспоре од пет до 14 година и одржан је у регионима широм Србије, а 7. октобра у Дечијем културном центру у Владичином Хану. Учествовали су талентовани ученици из основних школа са територије Пчињског округа. Такмичење се одвијало у четири категорије, а Велина је била убедљиво најбоља у категорији седмог и осмог разреда.

 

 

Please follow and like us:
Друштво