Велина Стаменковић првонаграђена на Фестивалу“Миња Субота“

Велина Стаменковић првонаграђена на Фестивалу“Миња Субота“

Фестивал „Миња Субота“ намењен је деци вокалним солистима из Србије и дијаспоре од пет до 14 година. Наш град је на такмичењу представљала Велина Стаменковић, ученица 6. разреда Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Врању и 8. разреда ОШ’’Вук Караџић’’. Сјајном изведбом нумере ‘’Мој тата’’ бриљирала је и освојила прво место у категорији ученика седмог и осмог разреда.

Фестивал „Миња Субота“ одржан је 7. октобра у Дечијем културном центру у Владичином Хану . Учествовали су талентовани ученици из основних школа са територије Пчињског округа. Такмичење се одвијало у четири категорије.  Велина Стаменковић  је била убедљиво најбоља у категорији ученика седмог и осмог разреда.

– Припреме су текле јако добро, али искрено да вам кажем, вежбала сам један дан пре самог такмичења. И на крају показала сам одличне резултате. Планови за даље су да упишем средњу музичку и Медицинску школу. И наравно, да наставим да се бавим певањем, самоуверено одговара наша саговорница.

У свет музике је ушетала са својих пет година и њен први наступ је био одржан у Дому војске у нашем граду.

-Припреме су трајале јако кратко. Пошто је Велина изграђени вокални солиста, радили смо на финесама, када је реч о овом такмичењу. Задовољство је радити са Велином, јер је талентована. Када јој укажем на нечему приликом вежбања, урадимо тако из прве. Са њом је лако радити, истиче Горан Чворовић, професор музичког образовања.

Такмичење је добро због дружења, популаризације дечије песме, истиче професор Чворовић. На овом такмичењу се певају праве дечије песме, које је компоновао Миња Субота. Он додаје да је овај фестивал темељ за нешто озбиљније и квалитетније, уколико деца одлуче да се посвете музичкој каријери. 

Свечаност на којој ће Велини а и осталим награђеним талентованим ученицима бити уручене дипломе, биће одржана  8. новембра у 18 часова, у Дечјем културном центру Београд.

Please follow and like us:
Култура