Вероучитељици Биљани Станимировић „Светосавска награда“

Фото: РТВ Врање

Биљана Станимировић вероучитељица у ОШ „Радоје Домановић“ у Врању  добитница је „Светосавске награде“ за 2022. годину. Ову изузетно вредну награду добила је и у школској 2014/ 2015. години. 

Светосавска награда сан је сваког просветног радника, а Биљана Станимировић  вероучитељица у ОШ „Радоје Домановић“ једна је од ретких која је ову вредну  награду добила чак два пута. Сада и онда када је је први пут установљена у категорији вероучитељ-катихета, у школској 2014/ 2015. години.  Између две награде усавршавала се на Православном богословском факултету где је стекла звање дипломирани мастер теолог. Лик и дело Светог Саве узор су јој и водиља у раду.

Вероучитељица Биљана Станимировић каже да заиста воли свој посао и ради га са пуно љубави и посвећености. Радити као вероучитељ није само давање информација и читање књига, већ  је вера оно што јесмо, вера је наше срце, а оно би требало да буде испуњено јеванђељем и светосављем, да има топлину Божанског огња и дете то најбоље види и осећа из нашег односа према Богу.

Као вероучитељица почела је са радом у Гимназији „Бора Станковић“, а од 2007. у ОШ „Радоје Домановић“. Њен рад приметили су и ученици и родитељи, тако да су сада и цела одељења опредељена  да похађају часове веронауке. 

Биљана Станимировић сигурна је да нема  боље просвете од давања љубави, права вера без добрих дела, не  може нас учинити достојнима да се сретнемо са лицем Исуса Христа, да чинимо добра дела, љубав према деци, радосну заједницу са колегама, са окружењем, са ближњима и да то преносимо у свом раду.

Њени ученици постижу успехе на такмичењима у веронауци, а поред тога континуирано организују прикупљање хуманитарне помоћи за оне којима је то најпотребније.

Please follow and like us:
Образовање