Викенд за нама у знаку спорта, одржани турнири у тенису и каратеу

Викенд за нама био је у знаку спорта. Одржани су турнир у тенису који је отворио градоначелник Врања др Слободан Миленковић и 23. Интернационални турнир у каратеу. Ови спортски догађаји окупили су  такмичаре из читаве Србије.

На тениским теренима ЈУ „Спортски објекти“, током викенда одржано је такмичење у тенису за дечаке и девојчице до 14 година и ово је први турнир оваквог типа у Врању. Присутнима се најпре обратио градоначелник Слободан Миленковић а потом и наш прослављени тенисер Илија Бозољац.

-Добродошли у Врање, добродошли на тениске терене ЈУ “Спортски објекти”. Морам да кажем да су до пре две године, ова локација и ови теренибили такви да нису испуњавали услове, не само за организацију турнира, такмичења, већ ни за игру. Циљ нам је да унапредимо тенис у нашем граду, да даље улажемо у спортску инфраструктуру и да заиста Врање буде препознатљиво на тениској мапи Србије, рекао је градоначелник.

-Јако ми је драго што сам овде у Врању, прелеп вам је град и желео бих да се захвалим градоначелнику Слободану Миленковићу, који ми је указао част да будем овде испред вас. Такође, желим срећу мојим колегама, будућим тенисерима, младим спортистима, као и срећу у даљем развоју каријере, рекао је тенисер Илија Бозољац.

Директорка за тенис Спортских игара младих Вишња Поповић је рекла да је први пут у Врању, да цео комплекс јако добро изгледа, као и да је задовољна због великог броја пријављених такмичара.

-Ово је нешто невероватно за нас, зато што знамо одакле смо почели, а почели смо од нуле, а сада овде већ има четири терена. Ту је балон хала, која је једна од најлепших у Србији са најбољим условима за тенис, истакао је председник тениског клуба Ђорђе Мерџијевић.

У недељу је у нашем граду одржан и 23. Интернационални турнир у каратеу, који је окупио 260 такмичара из целе Србије.

-Драго ми је да је оно што смо радили и за шта смо се трудили 4 до 5 година уназад, даје резултате. Карате турнир већ 23 године организује Град Врање и Карате клуб Врање. Негде око 260 малишана из целе Србије и нашег округа је овде. Клуб постоји 53 године и Град ће да подржи ову причу, а задатак нам је да у што већем броју укључимо децу у спорт, објаснио је Ненад Ђорђевић већник за спорт и омладину.

-Овај Град не треба да брине за будућност, ова омладина је богатство и у ову децу треба веровати. Следеће такмичење је 7. маја у Власотинцу, као и првенство Србије 21. маја у Јагодини, додаје Растко Крстић.

Победници су добили дипломе и медаље, а за три најуспешнија клуба у генералном пласману обезбеђени су пехари. Турнир је организовао Шотокан карате Савез Србије.

https://youtu.be/wP1pnR-KMRk
Please follow and like us:
Спорт