Више од 200 младих стонотенисера на кампу на Власини

Власинско језеро је ових топлих августовских дана један од центара стонотениског спорта у Србији. Овде се до 13. августа одржава Стонотениски камп са преко 200 спортиста.

Стонотениски камп на Власинском језеру је отворен 31. јула и обухвата две групе учесника. Свака од група у пријатном и инспиративном окружењу Власинског језера проводи по недељу дана.

Планирано је да до 13. августа, кроз камп прође преко 200 стонотенисера из читаве Србије.

Камп и спортисте су посетили градски већник за спорт и омладину Ненад Ђорђевић и Филип Филиповић, председник СТК „Топ Спин“ који организује програм и боравак стонотенисера.

Они су изразили задовољство досадашњим током ове спортске манифестације и најавили још више учесника у будућем периоду.

– У почетку су ту била деца из Врања, Сурдулице и Босилеграда, а сада су присутна и деца из девет земаља. Ово је прича која траје у континуитету, када је у питању камп. Деца су раздрагана и позитивна и не може да вам срце не буде пуно а целокупна организација је једном речју перфектна. Град Врање подржава СТК “Топ спин“, рад тренера и деце као и едукацију, јер су они иницијатори ове здраве приче, нагласио је Ненад Ђорђевић, градски већник за омладину и спорт града Врања.

Следеће године очекујемо већи одзив и око 400 деце која ће бити учесници кампа, додао је већник.

Камп је настао са идејом подизања квалитета стоног тениса у Пчињском округу, али је убрзо превазишао окружни ниво, те су учесници млади стонотенисери из свих крајева земље, али и иностранства.

Стонотениски камп, уз подршку локалне самоуправе, организује СТК „Топ Спин“ из Врања.

Please follow and like us:
Спорт