Виши суд одбацио жалбе подносиоца изборне листе „ЈС – Драган Марковић Палма“

Виши суд у Врању потврдио је одлуке Градске изборне комисије (ГИК) у Врању која је одбила два приговора подносиоца изборне листе „Јединствена Србија – Драган Марковић Палма“, изјавио је председник ГИК-а, Новица Станисављевић. До сада потврђено пет изборних листа за локалне изборе.

Виши суд у Врању одбацио је жалбе које је на решење Градске изборне комисије поднела Јединствена Србија.

Након одбијања приговора које су ГИК-у поднели предлагачи изборне листе „ЈС – Драган Марковић Палма“, Виши суд у Врању је одбио и жалбе које су поднете на решења Градске изборне комисије о одбацивању приговора.

– Први приговор је био на одбацивање изборне листе „Јединствена Србија – Драган Марковић Палма“ која је одбачена из разлога што није поднета на законом прописаном обрасцу.

Након што је ГИК одбацио приговор, овлашћени предлагач Јединствене Србије је поднео жалбу Вишем суду у Врању, суд је ту жалбу одбацио као неосновану.

Други приговор се односи на утврђивања положаја националне мањине Демократске партије Македонаца и тај приговор је одбачен, како од стране ГИК-а, тако и од стране Вишег суда у Врању – прецизира председник ГИК-а Новица Станисављевић.

Градска изборна комисија у Врању је до данас прогласила пет изборних листа за предстојеће локалне изборе који ће бити одржани 17. децембра.

То су листе „Александар Вучић – Врање не сме да стане“, ,,За братство и јединство“, коју је поднела Демократска партија Македонаца (ДПМ), ,,Јединствена Србија – Драган Марковић Палма“, „Ивица Дачић – премијер Србије“ и листа „Храбро за Врање – Срце, ДС,ПСГ, Еколошки устанак – Ћута“.

Све политичке организације које желе да учествују на локалним изборима у Врању имају рок за подношење изборних листа до 26. новембра у 24:00, подсећа председник ГИК-а Новица Станисављевић.

Please follow and like us:
ИЗБОРИ