Влада усвојила Закључак о исплати једнократне помоћи

Влада Србије у техничком мандату усвојила је на данашњој седници Закључак о исплати једнократне новчане помоћи корисницима новчане социјалне помоћи, додатка за помоћ и негу другог лица и посебне новчане накнаде за преко 200.000 грађана Србије.

Како се наводи у саопштењу Владе у техничком мандату, једнократна помоћ обухватиће кориснике новчане социјалне помоћи (носиоце права новчане социјалне помоћи и чланове породице која остварује право на новчану социјалну помоћ), кориснике додатка за помоћ и негу другог лица и кориснике посебне новчане накнаде.

Овим закључком обухваћена су и лица која су у поступку остваривања права закључно са 24. новембром 2023. године, а којима ће решење о остваривању права бити донето најкасније до 31. децембра 2023. године.

Чланови Владе у техночком мандату усвојили су више закључака о формирању радних група које треба да координирају активности у вези са унапређењем материјалног положаја запослених у више области, саопштено је из Владе Србије у техничком мандату.

Please follow and like us:
Друштво