Војни оркестар из Ниша извео дефиле на врањском шеталишту

Војни оркестар Копнене војске из Ниша извео је у недељу у подне дефиле на централном градском шеталишту у Врању. Наша екипа је забележила како је то изгледало и како су реаговали наши суграђани.

Војна музика је одвајкада била важан сегмент војске. Поред подизања морала у борбеним условима, војна музика током векова даје допринос неговању традиција и слободарског духа.

– Војни оркестар из Ниша ће извести дефиле нашим градом, од зграде Општине до краја шеталишта. Извешће више нумера, односно маршева и корачница и надам се да ће наши суграђани уживати – рекла је директорка Музичке школе „Стеван Мокрањац“, Тања Близнаковски“

Дефиле нишког војног оркестра под управом капетана Милана Орловића је кренуо од горњег дела шеталишта, испред градске куће.

Праћени одобравањем и аплаузима Врањанаца, чланови оркестра су извели сплет маршева, корачница и традиционалних композиција.

Дефилеу војне музике нарочито су се радовали најмлађи Врањанци.

Овај музички догађај је организован у оквиру манифестације „Мај месец музике“ који организује Музичка школа „Стеван Мокрањац“, уз подршку Министарства културе и покровитељство града Врања.

Манифестација се наставља вечерас, када је заказан наступ три врањска хора, Мешовитог градског, хора Музичке школе и беби хора у којем певају најмлађи полазници школе „Стеван Мокрањац“.

Please follow and like us:
Друштво