Војска Србије опремљена другим транспортним авионом CASA C-295

Министар Вучевић на војном аеродорму у Батајници

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас пријему другог транспортног авиона CASA C-295 набављеног за потребе Војске Србије, на аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

Министар одбране још једном је указао на немерљив допринос и значај набавке ових транспортних авиона, који својим могућностима и карактеристикама доприносе јачању способности наших ваздухопловних снага и Војске Србије у целини.

Говорећи о утисцима у раду с првим авионом CASA C-295, који је уведен у употребу у Војсци Србије средином октобра ове године, у разговору са министром Вучевићем, пилоти и техничко особље изразили су задовољство, јер је други авион тог типа употпунио капацитете јединице. Да је реч о поузданом ваздухоплову потврдили су припадници 204. ваздухопловне бригаде, који су успешно завршили обуку у Севиљи за тај тип авиона.

Набавка два транспортна авиона CASA C-295, који се користе за транспорт људи и терета, уговорена је са компанијом „Airbus Defence and Space“ из Краљевине Шпаније, у фебруару 2022. године.

Данашњој посети присуствовали су заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић, заменик команданта Ратног ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Бране Крњајић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић и командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Милан Еленков.

Вучевић у новом транспортном авиону CASA C-295 са припадницима Војске Србије
Please follow and like us:
Друштво