Врањанке све чешће рађају треће дете

Последњих неколико викенда на Гинеколошком одељењу врањске болнице дешава се бејби бум. Радује да се све чешће рађају треће бебе и да полако нестаје тренд породица са два детета. Иако је реконструкција одељења у току, то неће реметити ништа за пацијенте, јер ће се и даље све одвијати у оквиру исте зграде.

Током претходних викенда на Гинеколошком одељењу врањске болнице запослени не излазе из сала. Нашинови суграђани изгледа баш воле тих дана да дођу на свет, па је тако било и претходног викенда, када је рођено 10 беба, 6 дечака и четири девојчице.

-Од почетка године рођено је 335 беба у нашем породилишту. Запажено је да наше жене све чешће рађају треће дете. У наредних десетак дана очекујемо порођаје 6 до 7 трећеротки – каже начелница Гинеколошког одељења докторка Гордана Ђорђевић.

Што се здравља жена тиче докторка апелује да се редовно контролишу, да раде папаниколау тест, ултра звук и све што контрола подразумева. Рано откивање било каквих промена је пут излечења. Начелница Ђорђевић истиче да код нас нема примера обољевања од полних болести за које смо мислили да су ишчезле, али опомиње.

-Апелујем нарочито на младе људе да не ступају у незаштићене односе, да користе презервативе. За било какву промену коју примете да се јаве или нама или у Дому здравља- каже докторка.

Иначе у склопу реконструкције опште болнице Здравственог центра Врање, у току је и реконструкција Гинеколошког одељења.

– Реконструкција неће реметити рад нашег одељења. Већ смо спремили просторије које ћемо користити. Породилиште ће се нормално користити – истиче начелница. 

Please follow and like us:
Здравље