Врање добија фудбалски стадион по УЕФА стандардима

Гостујући у Јутарњем програму наше куће у емисији „Дан пред нама“ градоначелник Врања др Слободан Миленковић рекао је да ће Врање добити фудбалски стадион по УЕФА стандардима. Огромна инвестиција коју је подржао председник Александар Вучић, а чија је идеја била да сваки град у Србији има национални стадион.

Стадион ће се градити одмах иза Јумковог базена, а на месту садашњег стадиона биће изграђен паркинг на коме ће бити постављени соларни панели за потребе стадиона. Град је инвеститор и носилац пројекта, те ће и грађевинска дозвола бити на име града, рекао је градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

-То је један у низу капиталних пројеката, који се реализује на територији града Врања уз велику помоћ и подршку Владе Републике Србије и председника Александра Вучића. Имамо коначни урбанистички пројекат како ће изгледати будући стадион. Наиме, 2018. године имали смо састанак у Влади Републике Србије на коме су били присутни сви  председници општина и градоначелници, јер је председник покренуо пројекат о изградњи националних стадиона са изградњом по УЕФА стандардима у локалним самоуправама, нагласио је др Слободан Миленковић градоначелник Врања.

Првобитна локација за изградњу стадиона била је на Спортско рекреативном центру,  услед великих имовинских проблема на терену, градоначелник је предложио да се релоцира локација и да се национални стадион гради на Јумковом стадиону уз сагласност председника Републике.

– Капацитет посетилаца на стадиону биће 8.302 са четири ВИП бокса. Стадион је доста сличан стадиону у Лозници, расвета ће бити по ободу крова који окровљује трибине. Имаће четири улаза са севера, запада и југа. То су улази за пешаке, за посетиоце који су у нивоу самог паркинг простора. Источна страна је посебна страна за фудбалере, где ће имати паркинг места за аутобусе, дакле уздужно паркирање, за посетиоце клуба, администрацију клуба, као и ВИП бокс, каже наш саговорник.

Испод трибина налазиће се комерцијални садржај, на локалним самоуправама је да одлуче да ли ће се ту налазити продајно место за куповину дресова и разних реквизита. Урбанистичким планом је тачно дефинисана и брзина пражњења стадиона, речи су градоначелника Миленковића.

Please follow and like us:
Друштво