Врање међу најбољим локалним самоуправама у примени принципа доброг управљања

Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) и Стална конференција градова и општина (СКГО), организовали су данас у Врњачкој Бањи свечани скуп поводом избора најбољих општинских/градских управа у оквиру спроведеног Јавног позива за доделу Годишње награде за најбоље општинске/градске управе у примени принципа доброг управљања у 2022. години.

Град Врање је примио награду у категорији Одговорност и владавина права, а овом приликом начелник Градске управе Душан Аритоновић изјавио је да су одговорност и владавина права, поред ефикасности и транспарентности, нека од основних начела доброг управљања.

-Градска управа  Врање континуирано ради на успостављању и примени ових принципа и ова награда је управо потврдила да смо на том пољу забележили значајан искорак и да смо на добром путу. Овом приликом захваљујем се Министарству државне управе и локалне самоуправе које је све ово препознало и наградило. Такође, захвалност дугујемо и Сталној конференцији градова и општина, која је наш значајан партнер и која има изузетно велике заслуге за развој и унапређење рада општинских и градских управа у целој Србији , рекао је Аритоновић.

МДУЛС је победницима конкурса доделио средства из Програма подршке развоју и функционисању система локалне самоуправе у укупном износу од 10 милиона динара. Победници у свакој од четири области остварили су финансијску награду у износу од 2,5 милиона динара.

Осим средстава из фонда Министарства, а у циљу додатне подршке развоју и примени принципа доброг управљања у раду локалних самоуправа, СКГО победницима конкурса донира опрему на основу утврђене намене за утрошак средстава према предлозима награђених градова и општина. Укупан наградни фонд из СКГО извора финансирања износи 4,5 милиона динара који ће у једнаким износима од 1.125.000 РСД бити расподељен на четири победника конкурса уз подршку Програма „Партнерство за добру локалну самоуправу“.

Please follow and like us:
Друштво