Врање први пут домаћин такмичења у боксу

У спортској сали Економске школе одржано је такмичење 1. кола Лиге Региона боксерског Савеза југоисток 21. Ово такмичење окупило је 60 боксера који су се такмичили у неколико категорија.

Његош Шакић председник боксерског Савеза југоисток 21, похвалио је градско руководство, које је помогло организацију оваквог догађаја, који се први пут одржава у Врању.

– Први пут сам у Врању и могу вам рећи да сам одушевљен. Задовољан сам организацијом. Ово је пример да следећа кола буду још боља, рекао је Шакић у изјави за Радио телевизију Врање.

Бокс је олимпијска игра и јако је популаран у Србији, објашњава наш саговорник.

-Председник боксерског клуба је дошао код мене и била су симболична средства које је тражио. На основу историје коју бокс има, сматрали смо да је потребно да добије подршку Града. Председник боксерског Савеза за Југоисточну Србију, Његош је био задовољан организацијом, каже Ненад Ђорђевић, градски већник за спорт.

-Освојио сам прво место у категорији до 45 килограма, група пионири. Такмичио сам се и имао учешћа на 20 мечева до сада. Много ми значи јер волим спорт, каже Огњен Станковић један од такмичара.

Срђан Радуловић је у репрезентацији Србије кик бокса од 2001. године. Прво као тренер, па као селектор. На последњем такмичењу у кик боксу одржаном у Истанбулу за јуниоре, добили су седам светских првака Европе.

-Упарио сам 10 боксера. Пријавио сам више, али толико противника смо нашли.  Петоро њих су боксовали и успешни су у овом спорту. Драго ми је што се у Врању по први пут одржава бокс меч,одзив је добар и публика је коректна,  каже Срђан Радуловић, тренер Бокс клуба „Витез“.

-Клуб званично постоји од 2002. године. Дошли смо са два такмичара. Један је остао без противника, а други је из групе сениора у категорији до 71 килограм. Освајали смо пуно трофеја, пуно државних првака, каже Саша Радосављевић из Бокс клуба Србије.

У знак захвалности Граду, који је помогао организацију такмичења, Ненаду Ђорђевићу градском већнику, уручени су пехар и захвалница.

 

 

Please follow and like us:
Спорт