Врање тугује: Да се трагедија више никад не понови

Трагедија у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, у којој је смртно страдало осморо ученика и радник обезбеђења, изазвала је талас реакција у читавој земљи. Изразе саучешћа, у име Врања и Врањанаца, породицама страдалих упутили су градоначелник Слободан Миленковић и његова заменица Зорица Јовић.

Трагичан губитак девет живота, међу којима је осморо деце, ненадокнадив је губитак за нашу земљу и друштво. Осећај туге шири се и међу Врањанцима.

Поводом ове трагедије, градоначелник Врања Слободан Миленковић упутио је породицама настрадалих изразе саучешћа и поруку у којој стоји:

– Са неверицом сам пратио све оно што се дешавало у београдској основној школи. У установи која би требало да буде оаза мира и знања за сву децу.

У своје лично и у име грађана Врања, али и као родитељ, породицама настрадале деце и породици убијеног радника обезбеђења, упућујем изразе најдубљег саучешћа.

Повређенима желим брз опоравак – истакао је Миленковић.

Заменица градоначелника Зорица Јовић каже да је дубоко потрешена јучерашњим догађајем.

– У нади да се ово више никада неће поновити, изражавам саучешће породицама настрадалих.

Позивам сву децу, родитеље и просветне раднике да више међусобно разговарају, да пружају више међусобне подршке и да више верују једни у друге.

Само тако можемо заштитити децу од насиља и од оваквих догађаја – изјавила је Зорица Јовић.

Настава у свим школама у Србији почела је јутрос минутом ћутања, како би се одала пошта страдалим ученицима и запосленима у Основној школи Владислав Рибникар на Врачару.

Please follow and like us:
Друштво