Врање у председништву СКГО

У Београду је одржана редовна 51. седница Скупштина Сталне конференциjе градова и општина, у чиjем раду је учествовала и чланица Привременог органа Града Врања Зорица Јовић.

Основна тема 51. Скупштине СКГО је велики јубилеј – 70 година од њеног оснивања, те је посебно разматрана у оквиру програмског дела Скупштине, са освртом на изазове и приоритете асоцијација локалне самоуправе данас.

Поред делегација градова и општина у Републици Србији, на Скупштини су учествовали и наjвиши представници државних органа, владиних и невладиних организација и институција, међународних организација, дипломатског кора, донаторских институција, других партнерских организација и програма и представници асоцијација локалних власти из региона.

У складу са статутом СКГО, на Скупштини су одржани и редовни избори за органе СКГО и разматрана документа од значаја за рад органиације у наредној години.

У конкуренцији градова и општина, Град Врање је изабран у председништву СКГО-а. Након гласања и у наредном двогодишњем мандату за председавајући у СКГО изабран је град Лесковац.

Please follow and like us:
Друштво