Врање у среду обележава Дан ослобођења у Првом светском рату

Град Врање и ове године обележава 4. октобар, Дан ослобођења у Првом светском рату. Програм почиње у уторак, 03. октобра у 17.00 часова, у Манастиру Светог Николе уз вечерње богослужење. У 19.00 сати, у Свеправославном центру Преподобни Јустин Врањски и Ћелијски, биће одржана промоција монографије Манастира Свети отац Николај у Врању.

У среду, 4. октобра, у 7.30 сати, у Манастиру Свети Никола биће служена Света архијерејска литургија. У 09.30 сати, у малој сали Скупштине града, биће организован пријем за чланове Удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србије до 1918. године. У 10.00 сати почиње свечана седница Скупштине града. У 11.00 сати, крај Спомен костурнице на Шапраначком гробљу, биће одата пошта и служен парастос погинулим ратницима у Првом светском рату.

У 12.00 сати почиње радна седница Скупштине града. Одборници ће разматрати Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавним паркиралиштима и захтев Националног удружења родитеља деце оболеле од рака „Нурдор“, за давање сагласности на употребу великог грба града Врања.

Програм обележавања се наставља у 14.00 сати отварањем изложбе “Антропогеографски рад и научна истраживања Ристе Т. Николића”, у Галерији Народног музеја. У 14.45 сати, на истом месту, биће организована и промоција едиције књига “Србија 1914 – 1918”, Зорана Колунџије.  

Please follow and like us:
Друштво