Врањски „Кардинали“ спремају поход на Европу

“Cardinal Point“ на концерту ФОТО: Немања Ђорђевић

Врањски рок бенд „Cardinal Point“ објавио је свој други албум под називом „Man Or Island“ (Човек или острво) и лирик видео за истоимену песму. Видео је дизајнирао редитељ из Лондона и то би могао бити почетак њихове међународне каријере.

Врањанци из бенда „Cardinal Point“ амбициозно су кренули у промоцију свог другог албума.

Издање је припремано неколико година због проблема са пандемијом коронавируса, а појавило се пре нешто више од месец дана у формату ЦД-а и винилне плоче.

Продуцент је, као и на деби албуму, био Стефан Гаћеша и на плочи се налази 10 песама.

–  За разлику од првог албума који је проглашен за најбољи албум у региону, сада смо приступили, рекао бих, смелијим корацима и публика каже да смо сада мање метал, а више хард рок.

На првом албуму су били присутни оштрији и агресивнији рифови, док смо сада више усредсређени на грув, али смо остали доследни том „southern stoner“ звуку – каже бубњар Милан Стојковић Зверко.

Албум најављује лирик видео за насловну песму „Man Or Island“ (Човек или острво) који је дизајнирао Енглез Дрејн Хоуп који је радио и за чувеног Еда Ширана.

Према речима момака из бенда, он је чуо материјал, након чега је контактирао чланове групе и понудио своје услуге.

– Свидело му се и сам нас је контактирао путем мејла, био је јако заинтересован да нам одради видео, што смо ми врло радо прихватили.

Уз узајамне договоре, то је све за врло кратко време реализовано и финални резултат је већ изашао – појашњава басиста Дејан Митић Беци.  

Све песме су, као и до сада, написане на енглеском језику. Како кажу „Кардинали“, такав израз им се уклапа уз звук и сасвим им је природно да пишу на енглеском језику.

То би могла да буде олакшавајућа околност у пробоју на међународно тржиште, што, кажу, није немогућа мисија.

„Cardinal Point“ су у преговорима са агенцијама које организују турнеје по Европи, али док се све не прецизира, не желе да дају никакве конкретне најаве.

Након лирик видеа, бенд припрема и промотивни видео клип за наредни сингл са албума, а у међувремену се припрема за предстојеће наступе у Северној Македонији и Новом Саду, који су већ заказани.

Please follow and like us:
Друштво Култура