Вучић: Дуг, отворен и садржајан разговор са америчким сенаторима

Вучић са сенаторима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је у Минхену имао дуг, отворен и садржајан разговор са сенаторима Џин Шахин, Питом Рикетсом и Крисом Марфијем.

-Истакао сам да је честа комуникација између Србије и САД, као изузетно важног партнера наше земље, од кључног значаја у јачању веза између наших земаља и решавању кључних питања од заједничког интереса, написао је председник Србије на инстаграм профилу buducnostsrbijeav.

Вучић је навео да је поновио велику забринутост за безбедност и права српског народа на Косову и Метохији, истичући важност заштите њихових интереса и услова за нормалан живот, поготово имајући у виду и последњи потез Приштине, која је укинула динар као легитимно средство плаћања, чиме је на безобзиран начин угрожена егзистенција српског становништва.

-Нагласио сам потребу за наставком дијалога у циљу решавања све јачих притисака са којима се свакодневно суочава српски народ на КиМ и захвалио на подршци САД у проналажењу мирног и одрживог решења овог питања, нагласио је председник Србије.

Он је навео да је, другог дана Минхенске безбедносне конференције, са америчким сенаторима разговарао и о билатералним односима, питањима регионалне стабилности и актуелној геополитичкој ситуацији, као и о јачању економске сарадње и инвестицијама у велике пројекте које Србија покреће у склопу ЕXПО 2027.

-Захвалио сам САД на подршци коју пружају Србији на европском путу, као и нашем опредељењу да наставимо свеобухватни развој земље у свим областима, нагласио је Вучић.

Please follow and like us:
Друштво