Вучић: Имали смо тежак састанак, биће их још много у наредном периоду

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Бриселу, после заједничког састанка са европским комесаром за спољну политику Жозепом Борељом, специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, да су имали тежак састанак и да верује да ће бити још много састанака у наредном периоду.

Вучић је рекао да би 18. марта требало поново да се виде у Северној Македонији, када ће Жозеп Борељ бити у посети региону.

– До тада би Лајчаком да разговарамо о стварима за имплементацију. Важно је и што ће у саопштењу ЕУ ако тако то буде, то је њихова изјава, бити речи о неопходности спровођења свих претходних договора. Ја сам инсистирао на ЗСО, и европски представници. Курти није био спреман да то прихвати сада, да ли ће у будућности, видећемо – рекао је Вучић.

Казао је да се нада да је могуће да постигнемо некакве компромисе, али да се плаши да можемо да останемо заглављени у нечемо што је одавно потписано и требало да буде испуњено.

Please follow and like us:
Политика