Вучић: Као и у време светог Саве Србија изабрала слободу, а не подаништво

Светосавска академија у Скопљу. Председник Србије Александар Вучић у обраћању присутнима

Председник Александар Вучић поручио је вечерас на Светосавској академији у Скопљу да је као и у време светог Саве и данас пред Србијом избор – слобода или сизеренство, независност или подаништво и нагласио да смо изабрали слободу и независност. Вучић је истакао да се свети Сава с правом зове оцем цркве и школе.


„Прича о светом Сави стаје у једну реч – избор, од првог Растковог до последњег Савиног да и држави и цркви обезбеди праве наследнике и повуче се и када се погледа историја. И данас наш пут зависи од избора, од тога хоћемо ли као народ изабрати слободу или нечије сизеренство или власт над нама, независност или вазалство, суверенитет или подаништво. Наша земља није у једноставној и лакој ситуацији“, рекао је Вучић.


Али без обзира на тежину изазова, наша држава је изабрала пут слободе и пут независности, истакао је Вучић на академији, којој присуствују и председник Северне Македоније Стево Пендаровски и доскорашњи премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски, председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић и председник Демократске партије Срба у Северној Македонији Иван Стоилковић.


У Македонском народном позоришту вечерас се одржава свечана академија поводом обележавања националног празника Срба у Северној Македонији, Дана Светог Саве, којој први пут присуствује и председник Србије Вучић.

Please follow and like us:
Друштво Култура