Вучић: Меморандуми о сарадњи са Кипром додатно ће ојачати сарадњу две земље

Фото: Танјуг

Другог дана посете кипарског председника Србији одржан је Савет за сарадњу Републике Србије и Републике Кипар. У присуству председника две земље, Александра Вучића и Никоса Христодулидиса, потписани су меморандуми о разумевању између Србије и Кипра у три области.

У Београду је одржана церемонија потписивања низа меморандума о разумевању између Србије и Кипра, и то о сарадњи у области науке, просвете и дипломатије.

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће потписани меморандуми о сарадњи са Кипром додатно ојачати сарадњу две земље.

 Меморандум о разумевању о сарадњи између Дипломатске академије МСП Србије и Дипломатске академије МСП Кипра потписали су министар спољних послова Ивица Дачић и његов колега Константинос Комбос.

Меморандум о разумевању о сарадњи између Министарства науке, иновација и технолошког развоја Србије и Подминистарства за истраживање, иновације и дигиталну политику Кипра потписали су Константинос Комбос и министарка Јелена Беговић.

Меморандум о разумевању о сарадњи Министарства просвете Србије и Министарства образовања, спорта, и омладине Кипра потписали су министарка Славица Ђукић Дејановић и министарка Атина Михаилиду.

Недвосмислено је потврђена жеља да се додатно унапреде билатерални односи и сарадња две земље, а председник Вучић захвалио је Кипру на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Председник Кипра Никос Христодулидис рекао је да је став Кипра по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије јасан и да не може бити промењен, као и да је Кипар најјача подршка Србији на путу прикључења ЕУ.

Please follow and like us:
Друштво