Вучић на статичком приказу војне опреме и наоружања

Председник Александар Вучић у Дому гарде на Топчидеру

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је у касарни Топчидер статичком приказу средства наоружања и војне опреме Војске Србије. У обиласку са председником Вучићем су били и председник Републике Српске Милорад Додик, председница Владе Србије Ана Брнабић, министар одбране Милош Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и други припадници Министарства одбране и Војске Србије.

Србија је озбиљна држава која има озбиљну војску, спремамо се да сачувамо своју земљу, јер у садашњим условима ако немате довољно снажну војску нећете имати ни земљу ни државу, у складу са тим морамо да оснажимо нашу одбрану.

Када видите како и ко се све наоружава,  ми смо данас имали детаљан приказ о томе, ми у складу са тим морамо да оснажимо нашу одбрану, наш концепт одбране, концепт тоталне одбране. Ми морамо да будемо у потпуности спремни. Једина смо војно неутрална земља. Никога не угорожавамо, само су нама угрозили територијални интегритет. Ми никада никоме. Морамо да снажимо и јачамо. У савременом свету лудило се наставља из дана у дан. Ми морамо да будемо спремни да своју земљу одбранимо, рекао је Вучић.

Председник је рекао да верује да ће до краја године Војска Србије моћи да набави велику количину дронова-камиказа који ће бити домаће производње и додао да набавка новог оружја захтева нове војнике и нову обуку.

У једно, не лакој расправи коју смо имали али доброј,  закључено је да је ВС одржала и унапредила своје оперативне способности у  претходним годинама, то смо скупо платили у финансијама, а ове и следеће године ћемо платити још више, казао је Вучић.

Генералштаб ВС и министар одбране изнели су убедљиву аргументацију да је потребно враћање обавезног војног рока.

Изнели су уверљиву аргументацију. Да ли ће то бити 90, 100 илли 110  дана још увек не знамо. И када ћемо то да уведемо. За то су потребне да се испуне и финансијске и логистичке претпоставке. Они морају мени до 1.маја да доставе све њихове предлоге после ћу са војним кабинетом и Генералштабом, са Владом Србије да седнем и видим, и уколико буде позитивна одлука ишло би се пред скупштину Србије.

Please follow and like us:
Друштво