Вучић након састанка са Писторијусом: Чуваћемо стабилност 

Немачки министар одбране Борис Писторијус и председник Србије Александар Вучић

Председник Србије Александар Вучић изјавио је после састанка са министром одбране Немачке, Борисом Писторијусом у Београду, да је разговор био отворен и искрен са обе стране, без рукавица и поручио да ће Србија чувати стабилност у региону, као и да његова реч значи више него многи потписи, у региону и у Европи.

Након састанка са министром одбране Немачке Борисом Пасторијусом, председник Александар Вучић рекао је да, и поред чињенице да имамо различито виђење посебно у односу према КиМ, сагласни смо да су стабилност и мир од пресудног значаја, не само за људе на Западном Балкану, већ и целој Европи. И да никоме није у интересу било каква ескалација и нестабилност.

-Ја сам како је Пасторијус рекао дао реч, да Србија никога неће изненадити својим војним, или било каквим другим потезима, већ ћемо чувати стабилност, а моја реч значи много више него многи потписи које сам гледао, како у региону, тако и у Европи, рекао је председник Александар Вучић.

На заједничкој конференцији за новинаре, са немачким министром одбране, Вучић је истакао да не постоји заједничка сагласност по питању уклањања динара са КиМ.

-Србија, у складу са повељом Уједињених нација, сматра да је то потпуно противзаконито и да то није питање некаквих прелазних одредби или давања више времена. Зато што је финансирање здравственог и школског система нешто што је део и првог Бриселског споразума од пре 11 година и сваког другог споразума после тога. Само желим да то знате и не постоји ни један други папир који би показао било шта другачије. Реч је о директној провокацији коју нико не разуме, зашто неко спроводи осим у циљу потпуног етничког чишћења Срба са Косова и Метохије. И на крају да, поменуо је господин Писторијус важност прикључивања ЕУ. То остаје наш циљ и у складу са тим ја сам рекао да су у Србији одржани, веома фер и поштени  избори и рекао да ћемо прихватити све препоруке Одира и Оебса, рекао је Вучић.

Вучић је додао, да Србија нема чега да се плаши и да је веома важно да се поштују правила и међународно правне норме, али је такође важно да се смањи мешање у унутрашње послове других земаља, јер се Србија не меша никоме у њихове унутрашње послове.

Please follow and like us:
Политика