Вучић наставио консултације о мандатару за састав нове Владе са листом „Ивица Дачић-премијер Србије“

Носилац листе „Ивица Дачић – премијер Србије“ на консултацијама са председником Александром Вучићем

Председник Србије Александар Вучић започео је данас консултације о кандидату за председника Владе Србије, разговором са представницима листе „Ивица Дачић – премијер Србије“ у згради Генералног секретаријата председника Републике.

Нешто пре 10 часова,  носилац листе „Ивица Дачић – премијер Србије“ , Ивица Дачић стигао је у зграду Генералног секретаријата председника Републике. Иначе, председник је у суботу, 2. марта саопштио да разговори о кандидату са председника Владе теку и најавио да ће данас, разговарати са представницима листе окупљене око СПС и листе „Србија не сме да стане“, као и да очекује да ће га тада обавестити да имају већину и да ће моћи да саопште јавности ко би требало да буде нови мандатар за састав Владе.

Представници листе „Србија не сме да стане“ на консултацијама са председником Александром Вучићем

Вучић је започео консултације о мандатару за састав нове владе у понедељак, 26. фебруара, разговорима са представницима листе „Политичка борба Албанаца се наставља – Шаип Камбери“ и „Руска странка – Слободан Николић“.

Наредног дана, председник је обавио разговоре с представницима листе Савеза војвођанских Мађара, као и с представницима листе „Усаме Зукорлић – Уједињени за правду – Странка правде и помирења – Бошњаци Санџака – Томислав Жигманов – Демократски савез Хрвата у Војводини“.

Вучић је 1. марта имао консултације о кандидату за председника Владе с представницима изборне листе „Ми – глас из народа, проф.др. Бранимир Несторовић“.

Председник предлаже Скупштини кандидата за председника владе пошто саслуша мишљења представника изабраних изборних листа и предлаже оног кандидата који може да обезбеди већину за избор владе.

Након избора одржаних 17. децембра, укупно је 10 изборних листа прешло изборни цензус.

Please follow and like us:
Политика