Вучић: Не верујем да ће постојати санкције против грађана

Александар Вучић председник Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да не верује да ће постојати било какве санкције против грађана Србије, а ако неко буде желео било какве мере да доноси, доносиће их, каже, тобож против њега лично.

Вучић је то рекао на Прва ТВ одговарајући на питање има ли разлога да се грађани плаше рата и санкција, уз коментар да се цео свет данас бави ситуацијом у Израелу.

„Мислим да никада не можете да тврдите шта је то све што може да се догоди, мислим да људи у Србији могу да буду мирни и спокојни, верујем да ћемо успети да сачувамо мир захваљујући снази наше државе и војске. Да је војска слабија одавно не бисмо имали мир него би многи други предузимали акције против нас“, рекао је Вучић.

Он је додао да не верује да ће постојати санкције против грађана.

„Ако неко буде желео било какве мере да доноси, јер видим да је велика навала и из земље и из иностранства, доносиће их тобож против мене лично, тако да људи не морају да брину, они ништа неће осетити ни што се тиче виза, ни што се тиче животног стандарда, нити било чега другог“, поручио је Вучић.

Позивам представнике Срба на КиМ да у што краћем року организују изборе

Председник Србије Александар Вучић позвао је вечерас представнике Срба на КиМ да у што краћем року организују изборе за градоначелнике у четири општине на северу КиМ.

„Замолио бих наше људе да изађу са иницијативама са што бржом организацијом избора у те четири општине. То је наравно моја молба. То је како ја сагледавам ствари. Можда они виде боље, другачије, али то је моја молба за њих. Да се изађе на изборе што пре у четири општине на северу Косова“, рекао је Вучић на Прва ТВ.

Он је додао да ће тако бити покренут процес консолидације да би основне полуге власти дошле у руке оних које тамо живе, а не да буду у рукама оних који тамо не живе и никада неће живети.

„За нас је важно да покушамо да наставимо дијалог иако га Приштина не жели. Нико са запада се није ни осврнуо када је то злоупотребљавао Аљбин Курти на најбруталнији начин. Нити окренуо уназад и рекао ово није допустиво и нешто што не можемо да дозволимо“, рекао је Вучић.

Please follow and like us:
Политика