Вучић: Одлуке о Косову доносићемо хладне главе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је поводом најновијих дешавања на КиМ да се ради о једном од најтежих дана за нашу земљу и народ од 2004. и 2008. године и истакао да ће одлуке у вези са тим дешавањима бити донете у наредним данима, хладне главе. Вучић је апострофирао и монструозно понашање специјалаца тзв. косовске полиције током акције у селу Бањска.

Председник Вучић је истакао да ће у наредним данима обавестити јавност о коначној одлуци Србије и указао да је до сукоба и страдања полицајца дошло јер Кфор није интервенисао.
Током конференције за новинаре председник је говорио о монструозном понашању специјалаца тзв. косовске полиције током акције у селу Бањска, а из пресретнутих разговора специјалаца јасно се чује да неће бити “никакве штете” ако рањеног Србина оставе да умре.

– Албански полицајац се смеје и говори: „Имамо једног рањеног поред цркве“. „Јел ти треба помоћ?“ „Треба, треба“ „Па, добро, није ни толико хитно, није штета да умре“.
Тако то изгледа ваљда, тако то изгледа кад се „професионално“ обавља посао, „није штета да умре“. Биће да је умро – казао је Вучић.

У делу пресретнутог разговора се јасно чује да специјалци прижељкују смрт рањеног Србина и да неће бити “никакве штете” ако га оставе да умре.

Вучић је рекао да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти нема ниједну другу жељу осим да изазове сукобе, те да супротно Бриселском споразуму не жели да формира ЗСО.

Председник Србије је изјавио да осуђује убиство албанског полицајца у околини манастира Бањска на КиМ и да се то ничим не може правдати, али да је то плод, како је рекао, терора премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

Председник Србије је поводом сукоба на КиМ, рекао да има информације да је све било припремано и додао да је према проценама, албанска полиција за сат и двадесет пет минута окупила 460 специјалаца, што указује на то.

Вучић је упозорио и на специфичност третирања сукоба од стране међународне заједнице.
Он је указао да је међународна заједница дала „кард бланш“ за убијање косовских Срба после убиства албанског полицајца у Бањској и да нико од њих данас није радио на деескалацији ситуација на КиМ.

Вучић је рекао и да би најбоље решење било распоређивање међународних снага на север КиМ и поручио да Србија неће признати Косово.

– Никада вам нећемо признати независно Косово. Можете све да нас побијете. Можете да урадите шта год хоћете. Никада Србија неће признати независно Косово. Накарадну творевину коју сте правили бомбардовањем Србије, коју сте правили свим могућим лажима – рекао је Вучић.

Please follow and like us:
Друштво Политика