Вучић: Остало је да се боримо и уздигнуте главе изађемо из ситуације

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Њујорку да ситуација око Нацрта резолуције о Сребреници није једноставна, да је остало још много посла да покушавамо и да се боримо да уздигнуте главе изађемо из ове ситуације.

Председник Вучић је новинарима у Њујорку на крају посете рекао да сматра да су људи свесни, да како год гласали, да знају да ово нема везе са правдом и међународним правом, већ геополитичким односима.

-Наше је да чувамо сопствене интересе. Они мисле да Србија треба да призна тзв. Косово, они мисле да Србија треба да прихвати резолуцију о геноциду без борбе. Ми не мислимо тако. Нека народ процени ко његове интересе боље штити“, изјавио је Вучић.

Вучић је додао да ће амбасадор Србије у САД Марко Ђурић остати у Њујорку до 2. маја како би разговарао са земљама са којима нису разговарали. Он је појаснио да ће Ђурић имати састанке са 20 земаља, пре свега из пацифичког региона до којих нису успели да дођу.

-Погледајте тај одвратни трик којим се служе стално. Албанци донесу противправну одлуку, коју сви критикују, а то је укинућемо динар, после месец дана када Срби не пристану да кажу живело укидање динара, кажу нема салгасности, воље нема спремности за споразум и компромис, рекао је Вучић и додао да у таквој ситуацији „можете да скочите са неке зграде или да се борите“. Али већ 16 година нам нису наметнули њихову вољу до краја. Мала се земља бори за своју слободу и територију свим могућим политичким средствима и наставиће то да чини“, поручио је Вучић.

Вучић је рекао да се из свега тога види како моћан свет намеће своју вољу. „Хвала тиму који је радио напорно и свима који се боре за Србију, којима је то посао и којима није,“ поручио је председник Вучић.

Please follow and like us:
Друштво