Вучић: Отварамо обновљену Ложионицу до 1. децембра

Председник Србије Александар Вучић обилази радове на Ложионици

Председник Александар Вучић  најавио је данас да ће обнова креативно – иновативног мултифункционалног центра Ложионица бити готова до 1. децембра и истакао да су нам због великог броја планираних пројеката потребни пројектни бирои и канцеларије више него икад.

Приликом обиласка, председник Вучић је истакао да ће Ложионица бити једно од најбољих места у граду.

-Стварно сам поносан и добро дошли. Ово је једна од ствари које смо обећали до 1. децембра 2026.године,  а биће готово ове године. Ложионица биће прави бенчмарк Београда и овог модерног дела града, за младе креативне, иновативне, инвентивне људе. Онако како је модерно у Европи и Америци. Истовремено ћемо да урадимо све ове прилазе и Газели и овај водоторањ, где сви пролазимо и да отворимо до 1. децембра. Унутра да све обогатимо садржајем, да буде свега, рекао је председник Вучић.

Председник каже да ће сваки пројекат бити урађен на овакав начин, да се сви раде, да раде убрзано. У том смислу биће потребно много пројектних бироа, који треба да се јаве премијерки, биће посла.

-Од једног од најружнијих места у граду направили смо једно од најлепших места и једно од најкориснијих места. И наставићемо да радимо. Оно ће да служи за окупљање људи који су најпаметнији, најмарљивијим, најиновативнији у целом региону и то је добра вест за нас, рекао је председник.

Ложионица се налази код некадашње окретнице парне локомотиве испод Мостарске петље у Београду. Извођачи су потврдили председнику да ће до краја године бити готова заједно са водоторњем и пасарела.

Председник Србије изјавио је данас да ће се у мултифункционалном центру – Ложионици окупљати пре свега млади склони иновацијама и новим технологијама, не само из Србије већ из целог региона и света.

Он је новинарима, приликом обиласка градилишта испод Мостарске петље, рекао да је приликом посете Берлину сазнао да су стари индустријски комплекси најбољи за њих, а да је за Ложионицом која је у самом центру града велика потражња.

Please follow and like us:
Друштво