Вучић: Позивам наш народ на мир и уздржаност

Председник Александар Вучић наводи да је ово свакако најтежи дан за нашу земљу и наш народ од 2004. и 2008. године.

Навео је да су, према информацијама које је прикупио Београд, страдала тројица Срба, а постоји бојазан да је преминула и четврта особа.

Позивам Међународну заједницу да се Заједница српских општина формира, да на северу КиМ буду српски полицајци, да се испуне захтеви српских општина, јер то је једини начин да не буду сви Срби протерани са својих огњишта и да не буде више сукоба.Ми позивамо наш народ на мир и уздржаност, молимо их за то и молимо их да верују својој држави. То је све што их молимо. Наше је да истрпимо све што можемо, да не дође до већег крвопролића. Наше је да покушамо да сачувамо мир. Када донесемо одлуку обавестићемо вас о томе , рекао је председник.

Председник је рекао да је данас заседао и Савет за националну безбеност и да ће одлуке доносити пажљиво и темељно и са ти одлукама изаћи пред народ на КиМ.

-Позивамо наш народ на мир и уздржаност и да верују у своју државу. Наше је да покушамо да сачувамо мир , рекао је председник.

Председник Србије указује да је једини кривац за све оно што се данас дешава на Косову и Метохији Аљбин Курти.

-Једини кривац, иако има мало кривице оних који му помажу у томе, за све што се дешава на КиМ је Аљбин Курти. То је човек који је сменио Ђурића, иако је супротно Бриселском споразуму. Никаква права на то није имао. Оставио је људе да брину сами о својој судбини и све време је провоцирао. И жао ми је што је део Срба на те провокације насео. Аљбин Курти је једини кривац, једини који жели сукобе и рат. Ниједан други човек не жели сукобе и рат, његова једина жеља је да нас увуче у рат са НАТО-ом и то је једино што ради цео дан , поручио је Вучић.

Please follow and like us:
Друштво