Вучић: Прошло је 25 година и још се не дамо

Председник Александар Вучић

Председник Александар Вучић поручио је вечерас у Прокупљу на обележавању Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године да је прошло 25 година отада и да се још не дамо и не пристајемо на комадање Србије.
Вучић је на државно-комеморативном скупу у Прокупљу захвалио нашој браћи и сестрама из региона што су дошли, из Црне Горе, Северне Македоније и свих других делова бивше Југославије.
„Прва НАТО бомба која је убила српског војника пала је баш овде у Прокупљу. Убила је Бобана Недељковића. Његов отац рекао једну ствар са којом, чини ми се, сваки отац леже и буди се посебно у тешким временима. А то је – шта ти је важније? Дете, син или земља? Дете или отаџбина?

Истакао је да су они убили Бобана зато што су хтели да нам униште отаџбину, да нам униште Србију, да је раскомадају.

„И мисле да су у томе успели. Прошло је 25 година и још се не дамо. И још не пристајемо на комадање Србије. Има један мали народ у Европи, у једној малој земљи, на једној малој територији, који се даље поносно и достојанствено држи, који не пристаје на окупацију и на наређења са стране. Један мали, али поносан народ који хоће будућност за себе и своју децу, онако како су је његови људи одредили и определили“, поручио је Вучић.

Патријарх српски Порфирије

Патријарх српски Порфирије поручио је вечерас у Прокупљу на обележавању Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године да је невина крв тада падала широм наше земље и да зато памтимо прошлост, али да живимо садашњост која нам је дата и одлучно идемо у будућност.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да је поносан на Србију и српски народ јер су се после НАТО бомбардовања издигли и да се Србија изградила и да Србија жртвама тог бомбардовања поручује да смо наставили да живимо.

Председник Републике Српске Милорад Додик
Please follow and like us:
Друштво