Вучић се састао са амбасадором Кине. Данас разговор са министром одбране Немачке

Вучић са амбасадором Кине

Председник Вучић ових дана обавља низ билатералних састанака са представницима бројних земаља. Једно од кључних питања је и ситуација на Косову и Метохији.

Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Кине Ли Мингом, коме је предао писмо упућено председнику Кине, Си Ђипингу, поводом ситуације на Косову и Метохији, али и убрзаног развоја билатералних односа две земље.

-Одличан састанак са амбасадором НР Кине Ли Мингом. Уручио сам му писмо које сам, поводом ситуације на Косову и Метохији, али и поводом убрзаног развоја наших билатералних односа, упутио председнику Сију, написао је Вучић на инстаграм профилу buducnostsrbijeav.

Председник је нагласио да је амбасадору захвалио на снажној и недвосмисленој реакцији Министарства спољних послова НР Кине поводом најновијих неодговорних потеза Приштине, јасно усмерених против српског народа на Косову и Метохији.

-Такође, уручио сам и честитку председнику Сију поводом Лунарне нове године, уз најбоље жеље за напредак његове земље и благостање братског кинеског народа, закључио је Вучић.

Please follow and like us:
Друштво